اگر می خواهیم سال آینده سازمانمان را متحول کنیم
اگر می خواهیم سال آینده سازمانمان را متحول کنیم
قال رب اشرح لی صدری ویسر لی أمری واحلل عقدة من لسانی یفقهوا قولی واجعل لی وزیرا من أهلی...(آیه 25 تا 29 سوره طه)
قال رب اشرح لی صدری
* تحمل و بردباری: در راه انجام دادن تغییر و تحول بایستی بردباری خویش را بالا ببریم زیرا که سعه صدر و بردباری دست افزار سروری و سالاری است. و هر چه میزان آگاهی، انسان افزایش یابد دیدش وسیع تر و تحملش افزون تر می گردد. هم چنین عشق به کار و به زیر مجموعه و پرسنل تحمل انسان را افزون می کند.
ویسر لی أمری
* تسهیل: نتیجه و بازتاب تفکر، سهولت در انجام دادن امور است. یک مدیر فکور همیشه کوتاه ترین راه را برای رسیدن به مقصد انتخاب می کند، راهی که مبتنی بر تفکر باشد.
واحلل عقدة من لسانی یفقهوا قولی
* تفهیم: مدیر بایستی هدف، چگونگی و نتیجه اجرای برنامه تغییر و تحول را برای همه ی کسانی که در تحقق آن مؤثر یا از آن تاثیر می پذیرند، روشن کند و موافقت و حمایت آنها را به دست آورد. زیرا که ابهام عامل اضطراب و نگرانی و مانع اقدام و همراهی است.
واجعل لی وزیرا من أهلی...
* مشارکت: عامل تغییر و تحول(کارگزار یا مشاور) باید تشریک مساعی اعضای سازمان را درمسیری سازنده به کاربگیرد،یعنی از طریق ارزش دادن به آموزش و توسعه، تشویق نواندیشی، نوسازی و نوآوری، کارکنان را به فراگیری مهارت جدید مشوق باشد تا افراد در این مسیر کوشش لازم را به عمل آورند.
نتیجه اینکه؛ برای تحقق تغییر و تحول نیازمند؛ دیدگاه(چشم انداز)، مهارت، انگیزه، منابع و برنامه اجرایی هستیم و موفقیت در این راه مرهون داشتن نیروی انسانی دارای ایمان راسخ(مومن)، قلب گرم(عاشق)، مغز سرد(عاقل) و اندام ولرم(سالم) است.